GÜNDEM

Kilis’te Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı Yapıldı

Kilis’te müftülük tarafından açılan Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile sona erdi.

Kilis’te Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı Yapıldı
16-08-2024 11:55
16-08-2024 12:38
KİLİS
Google News
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen program, istiklal marşının okunması ve ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kilis Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonunda düzenlenen programda konuşan Kilis Valisi Tahir Şahin, "İslam, barış, hoşgörü ve adalet dinidir. Evlatlarımızın, bu ilkeleri benimseyerek günlük hayatta topluma örnek olmaları da gerekmektedir. Ben evlatlarıma tüm kalbimle inanıyorum. Rabbim bu ülkenin geleceğinde, bu bayrağı taşıyan, bayrak için canını feda edebilecek çocuklar yetiştirmek için bizlere güç nasip etsin, eğer aileyi kaybedersek toplumu kaybederiz. Siz şehirleri ne kadar güzel imar ederseniz edin, içinde huzurlu bir aile ve mutlu bir çocuk yetişmedikçe o şehirde gelecek tasavvuru olamaz. O yüzden ailelere şunu söylemek istiyorum; Başkasının hakkına girmeyen bir çocuk, başkasının derdiyle dertlenen bir çocuk, dini eğitimi tam almış bir çocuk yetiştirmeyi kendimize görev bilmemiz gerekiyor. Kur’an kurslarında görev alan tüm müftülük kadromuza ve 7500 öğrenciye ev sahipliği yapan din görevlilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Programda konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, "Camiler, bizim en masum mekanlarımız ve en kıymetli yerlerimizdir. Yeryüzünün en kıymetli, en değerli ve masum varlıkları olan siz çocuklarımızın camilere gelmesi ve buralarda yüce Rabbimizin bizlere rehber olarak göndermiş olduğu hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i okuması ve öğrenmesi takdire şayandır. Sizler buralarda Kur’an-ı Kerim okumak başta olmak üzere, Allah’ı tanıdınız, Efendimiz ’in örnek hayatıyla tanıştınız ve temel dini bilgileri, namaz kılmayı ve yüce dinimizin şartlarını öğrendiniz. Özellikler gençlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir değer. Diyanet İşleri Başkanlığımız, çocuklara ve gençlere yönelik Kur’an-ı Kerim öğretme, Peygamber Efendimizin (sas) üstün ahlakını tanıtma ve onun yolunda bir hayat modeli takdim etmenin gayreti içerisinde. Yaz Kur’an kurslarında emeği olan herkese özellikle Gençlik Koordinatörümüz Muhammed Murteda Huseyni ve Manevi Danışmanlarımıza, bütün din görevlilerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. diye konuştu.
Program, Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin, şiir, ilahi dinletisi ve çeşitli gösterileri ile devam etti.
Program sonunda, Yaz Kur’an Kursuları boyunca düzenlenen, Futbol Turnuvası, Masa Tenisi Turnuvası, Bilgi Yarışması, vb branşlarda dereceye giren ve şampiyon olan öğrencilere protokol üyelerince hediye takdimi yapıldı. MEHMET REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ