GÜNDEM

Kilis Sivil Dayanışma Platformu'ndan açıklama: "Ülkemiz provokatif olaylar karşısında tecrübe sahibidir"

53 Sivil Dayanışma örgütünün Kilis'te bir araya gelerek kurdukları Kilis Sivil dayanışma Platformu önceki günlerde meydana gelen provokatif eylemler sonucunda ortak bir basın açıklaması yaptı.

Kilis Sivil Dayanışma Platformu'ndan açıklama: "Ülkemiz provokatif olaylar karşısında tecrübe sahibidir"
04-07-2024 15:52
04-07-2024 15:53
KİLİS
Google News
"Ülkemiz Provokatif olaylar karşısında tecrübe sahibidir" diyen Kilis Sivil Dayanışma Formu'ndan yapılan açıklamada, "Kayseri’nin Danişment Gazi Mahallesi'nde Suriyeli bir çocuğa karşı gerçekleştirilen iğrenç taciz olayının ardından, zanlı emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır. Buna rağmen suçun şahsiliği ilkesi tamamen ihlal edilmiş ve toplumsal linç kültürü sergilenmiş, çeşitli şehirlerde suçla hiçbir ilgisi olmayan birçok sığınmacının araçları ve işyerleri yakılmış hatta kişilere yönelik fiili saldırılar da gerçekleşmiştir.
Yine aynı merkezden talimat alan Suriye’nin kuzeyindeki provokatörler, Kayseri’deki olaylara karşılık verme bahanesiyle bu oyunun yeni bir versiyonunu Suriye topraklarında da sergileyerek asıl amaçlarını ortaya koymuşlardır. 
Asıl meselenin bu olmadığını bu coğrafyada yaşayan herkes az çok bilir. Meseleye müdahil olan yıllardır bu topraklarda iki komşu halkı birbirine düşüren ABD ve uzantıları yine başaramayacaklar. Ülkemiz ve vatandaşlarımız bu provokatif olaylar karşısında yeterince tecrübe sahiptir.
Türkiye sistematik bir tarzda geliştirilen bu provokasyonlarla, toplumlararası nefret dalgalarıyla adeta kaotik bir ülke görünümüne sürüklenmek istenmektedir. Bireylerin işlediği cürümler veya kabahatler öne çıkartılarak, etnik ayrımcılık üzerinden saldırganlık meşrulaştırılıyor, nefret dalgasının beslediği bir linç atmosferi yaygınlaştırılmak isteniyor. 
Hiç kuşkusuz bu provokasyonlar, toplumun huzurunu ve barışını açıkça tehdit etmektedir. Bu provokasyonlar, sadece suçluyu değil masum insanları da hedef alarak, toplumda derin yaralar açmaktadır. Irkçı nefret ve ayrımcılık, birlikte yaşama kültürümüzü zedeleyerek toplumsal uyumu bozmakta; İslam ümmetine zarar vermektedir. Bu olaylar neticesinde 474 şahıs gözaltına alınmış; bu şahısların % 60 ‘ı yani tam 285’i çeşitli suçlardan –göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, dolandırıcılık, kalpazanlık, cinsel taciz, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma- kaydı olduğu tespit edilmiştir.
Coğrafyamızın büyük bir kaos içerisinde bulunduğu bu dönemde bölgede istikrar adası olan ülkemizi kaosun içine sürüklemek isteyenlere asla fırsat verilmemelidir. Asıl hedefin Türkiye olduğunu unutmamak lazım. Bütün bu provakatif eylemlerin arkasında yabancı istihbarat örgütlerinin olduğunu biliyoruz. Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre gibi ülkelerden sosyal medya aracılığı ile yapılan bu paylaşımlar iki kardeş halk arasında ne yapmaya çalıştıklarını açıkça bizlere göstermektedir.Yine bu servisler daha önce yaptıkları gibi hem tarihi eski hem de ülkemizle yakından uzaktan ilgisi olmaya görüntüleri- Venezuela’dan bir köpek saldırısı, Çin’den halkın üzerine kamyon sürme görüntüsünü vb.- servis etmişlerdir.
Kilis Dayanışma Platformu olarak Suriye’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıları da nefretle kınıyoruz. Söz konusu eylem sonrası emniyet ve yargı makamlarının gerekeni yaptığına ve bundan sonra da devletimizin ilgili kurumlarının bu tür provokatif olayların yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağına inanıyoruz. Bu süreçte halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" denildi. Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ