YEREL

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Mustafa Polat’tan Eğitimde Ek Kaynak Tepkisi

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Mustafa Polat, eğitimde yaşanan ek kaynak sorununa dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Polat, özellikle okullarda kullanılan kaynak kitaplar ve kıyafet uygulamalarıyla ilgili halkın yaşadığı sıkıntılara değinerek, konunun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e iletilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Kilis İl Başkanı Mustafa Polat’tan Eğitimde Ek Kaynak Tepkisi
07-10-2024 10:22
07-10-2024 10:25
Google News

Polat, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sayın Valim, Sayın Milletvekillerimiz; lütfen halkımızın sesini Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e duyurun. Nedir bu milletin ek kaynaktan çektiği? Bu sorunun önüne bu yıl geçemedik, fakat önümüzdeki yıl çözülmesini istiyoruz. Eğer bir kaynak kitabı veya bir giyim kuşam, forma olacaksa tek tip olmalı. Her okul müdürünün kendi kafasına göre birileriyle anlaşıp taleplerde bulunmasına izin verilmemeli. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde, illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleriyle bağlantı kurarak, bu temin tek elden sağlanabilir. Lütfen bu konuya hassasiyet göstermenizi önemle arz ediyorum.”

Devletin vermiş olduğu ders kitaplarının yeterli olup olmadığını sorgulayan Polat, “Devletimizin verdiği kitaplar yetersizse neden veriliyor, yeterliyse neden başka bir kaynak kitabı almaya veliler zorunlu kılınıyor? Bu konuda da halkın kafası karışık, net bir çözüm istiyoruz” diyerek, ailelerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Haber : Mustafa Günal 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ