YEREL

HÜDAPAR G. Antep Milletvekili Şehzade Demir "Gazze'de soykırım yaşanılıyor"

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Gaziantep milletvekili Şehzade Demir bir dizi ziyaretlere ve toplantılara katılmak üzere Kilis'e geldi.

HÜDAPAR G. Antep Milletvekili Şehzade Demir "Gazze'de soykırım yaşanılıyor"
01-10-2024 10:18
03-10-2024 13:57
Google News

HÜDAPAR Kilis il başkanı Ali Kiriş ve İl Yönetimi tarafında parti binasında ağırlanan Milletvekili Demir burada basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Filistin ve Gazze konusunda İslam ülkelerinin sessiz kaldığını belirten G. Antep Milletvekili Şehzade Demir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Kilis'i önemsiyoruz, Kilis'in sorunlarını önemsiyoruz. Bugün basın mensuplarımızla gündemi değerlendirmek adına bir araya geliyoruz.
Ülkemizin gündemi sıcak. Hem Gazze meselesi hem Anayasa tartışmaları hem Birleşmiş Milletlerde ki toplantılar ülke gündemimizi sıcak bir şekilde tutuyor. 
Tabi bugün Kilis'teyiz. Kilisli kardeşlerimiz Suriyeli mültecileri ağırlayan ve şu anda 68-69 bin civarında Suriyeli göçmen Kilis'te barınmaya devam ediyor. Kilisli kardeşlerimiz bunlara ev sahipliği yapıyor. Bundan dolayı Kilisli kardeşlerimiz ile bundan dolayı gurur duyuyoruz iftihar ediyoruz. Bu kadar mültecinin bu kadar insanın dışarıdan gelen bir şekilde burada olması elbette beraberinde farklı sorunları da getiriyor. Ekonomik anlamda sosyal anlamda şehrin nüfusunun ikiye katlanması şehir için hem ağır bir yük hem de bazı noktalarda avantajlı. 
HÜDAPAR olarak Suriye meselesinin çözülmesi bu kardeşlerimizin geri dönüşlerinin güvenli bir şekilde sağlanması hususunda çalışmalarımız oldu. Suriye sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini istiyoruz.

Tabi yine Ülkemizde siyasetin en büyük başlıklarından birisi de Gazze'de yaşanan dram. İsrail vahşeti hukuk tanımadan ilerliyor. İsrail hiç kimseyi tanımıyor. Türkiye olarak bizler sorunu en üst perdeden Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dillendirilmeye devam ediyor. Adeta Gazze'de bir soykırım yaşanılıyor. Gazze'de insanlık vahşice katlediliyor. Şimdi bunu Lübnan'da yapmaya başladılar. maalesef İslam ülkeleri bu konuda hakkında sessiz kalıyor. İsrail'in arkasında ABD'nin, Nato'nun Avrupa ülkelerinin olduğunu biliyoruz. Aslında İsrail'in bir gücü yok. 
Yine Anayasanın değiştirilmesi hususunda bir çalışma mevcut. Türkiye'de yeni ve sivil bir Anayasa'ya ihtiyaç vardır. 1982 yılında cunta tarafından yapılmış olan Anayasanın değiştirilmesini  bütün STK'lar ve siyasiler ortaya koymalıdır. Tabi bu konuda bir netlik bulunmamaktadır. Eskinin devamı olacak ise buna hiç gerek yok. Eğer bir yeni Anayasa yapılacaksa tüm siyasi partiler bu konuda bir ittifaka varmalıdırlar. 
Ekonomik krizin olduğunu biliyoruz. Fahiş fiyat artışlarının olduğunu görüyoruz. Bir ev kirasının bile bir maaş seviyesine geldiğini görüyoruz. Artan hayat pahalılığı artan fiyatlar sabit gelirliler için hayatı daha da çekilmez bir hale getiriyor. Ekonomik krizin sorununun çözümünün  vergileri arttırmak olmadığını hepimiz biliyoruz. Biz Parti olarak diyoruz ki bu ekonomik krizin üstesinden gelebilmek için denk bütçe yapmanız lazımdır. Denk bütçe olduğu zaman dışarıdan borçlanmaz faize para ödemek zorunda kalmazsın" dedi.

Haber: Mustafa Günal

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ