YEREL

Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu taşındı

Kilisli Hayırsever İş İnsanı Mehmet Döğme tarafından 2019 yılında temelinin atılarak, 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilen Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu taşındı.

Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu taşındı
03-09-2024 12:44
11-09-2024 09:25
Google News
“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat depreminden hasar görerek yıkılan 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu, ikiye bölünerek geçici olarak Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda eğitim-öğretim görmekteydi. Yaşanan öğrenci artışı sebebiyle hem ortaokulun hem de ilkokulların sınıf derslik sayısının yetmemesi sebebiyle 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu, Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu’na taşındı. Binasız kalan Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu ise 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu binasına taşınarak eğitim-öğretim göreceği belirtildi.
Bu kararın alınması üzerine bir çok veli tepkisini göstermiş, Kilis Valisi Tahir Şahin başta olmak üzere bir çok ilgili makamlarla başka bir çözüm önerisi hakkında fikir teatisinde bulunulmuştu. Fakat görüşmelerin sonrasında başka bir çözümün olmadığı, bu krizi aşmanın başka bir yolunun bulunmadığı gerekçesiyle böyle bir yolun izlendiği belirtilmişti.
Geçtiğimiz hafta sonu net olarak karar verilmiş ve bu konuda okullara yazı yazılarak taşınma resmiyete bağlandı.
Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu, kendi internet sitesinden velilere ulaşmak adına bu konuda bir açıklama yaparak, taşınmanın resmiyet kazandığını yayınladı.
“Önemli Duyuru: Okulumuz Yeni Adresinde Eğitim Vermeye Başlıyor!” başlığıyla yayınlanan açıklamada Hatice ve Mehmet Döğme İlkokulu olarak velileri bilgilendirmek istediklerini, 2 Eylül 2024 tarihinden itibaren 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'nda eğitim vermeye başlayacaklarını belirttiler.
Velileri bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamada, “Yeni adresimiz: 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu. Mehmet Rıfat Kazancıoğlu Mah. Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu Sk. No: 4/1 Merkez / Kilis
Bu taşınma, okulumuzun eğitim kalitesini daha da artırmak ve öğrencilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla yapılmıştır. Taşınma sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldık ve eğitim faaliyetlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir.
Tüm öğrenciler için eğitimler öğle devresinde yapılacak olup; 12:50-17:40 saatleri arasında olacaktır.
Öğrencilerimizin 2 Eylül 2024 tarihinden itibaren yeni adresimizde eğitim göreceklerini hatırlatır, anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
Herhangi bir sorunuz veya bilgilendirme ihtiyacınız olursa, okul yönetimimizle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Saygılarımızla,” ifadelerine yer verildi.
HABER MERKEZİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ