YEREL

Hamza Dağ " “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealimizi her zaman ortaya koyduk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ Kilis ziyaretinde basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Hamza Dağ " “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealimizi her zaman ortaya koyduk
24-09-2024 13:08
24-09-2024 13:09
Google News

AK Parti olarak “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealimizi her zaman ortaya koyduk diyen Hamza Dağ basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"AK Parti ailesinin kıymetli fertleri ve çok değerli basın mensupları,
Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 
Tarihi, kültürü ve doğasıyla birçok zenginliğe ev sahipliği yapan güzel Kilis’imizde sizlerle bir araya gelmenin mutluğunu yaşıyorum.
**
Kıymetli basın mensupları,
Milletimizin bağrında filizlenen AK Parti’miz, 23 yaşında genç, dinamik bir siyasi partidir. Bu sürecin 22 senesi ise iktidarda geçmiş, bu süreç partimize gençlik kadar tecrübe de katmıştır. 
Bu enerji ve dinamizmle önümüzdeki kongre sürecinde 81 ilimizi, ülkemizin her bir noktasındaki ilçelerimizi karış karış gezerek 85 milyonun sesine kulak vereceğiz. Hangi şartlar altında nereden nereye geldiğimizi, bugünü ve yarına dair hayallerimizi hep birlikte konuşup, istişare edeceğiz. 
AK Parti, hiçbir zaman “Dostlar alışverişte görsün” anlayışında olmamıştır, olmayacaktır. Bu nedenledir ki Türkiye Buluşmaları çerçevesinde yapılacak her toplantı, partimizin ve ülkemizin geleceğine paha biçilemez katkılar sunacaktır. 
Sokak sokak, hane hane gezip vatandaşımızın eleştiri, talep ve önerilerini topluyoruz. Milletin partisi olarak, milletimizle el ele kongre sürecine yürüyoruz.
Biliyorsunuz, 2002’den beri 7’si olağan, 4’ü olağanüstü olmak üzere 11 kez kongre sürecine girdik.
2003’te gerçekleştirdiğimiz ilk olağan büyük kongremizde “Her Şey Türkiye İçin, Bu Işık Sönmeyecek” derken de geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 4. Olağanüstü Büyük Kongremizde “Cumhuriyetin Yüz Akı Türkiye’nin Ortak Aklı” derken de hep Türkiye’yi ve milletimizi önceledik. 
“Büyük ve Güçlü Türkiye” idealimiz doğrultusunda bir hedef ve vizyon ortaya koyduk. 
Liderimizin çizdiği istikamet, siyasi ahlak çerçevesinde her daim hizmet ve icraat siyasetinden taraf olduk. Çünkü her daim bildik ki; memleketin istikbali, milletin menfaati için bir çivi çakmak, taş üstüne taş koymak, vatan ve memleket sevdasından ileri gelmektedir. 
“Biz Birlikte Türkiye’yiz” dediğimizde, birlik olduğumuzda neler başarabileceğimizi bildiğimizden bu sözü sarf ettik. 
Milletimizin büyük millet, Türkiye’nin “büyük güç” olduğuna daima inandık. Bu inançla çalıştık ve hem ülkemize hem milletimize layık olmaya gayret ettik. 
Karşımıza çıkan her türlü engele, karşılaştığımız her türlü zorluğa ve maruz kaldığımız her türlü zorbalığa rağmen AK Parti teşkilatları olarak ilk günkü aşkla çalışıyoruz. 
Gösterdiğimiz özveriyle ve verdiğimiz emekle kutlu yürüyüşümüze hep birlikte devam ettik. Bu istikrarın arkasındaki en büyük güç, birliğimiz ve beraberliğimiz oldu. 
Yılmadık, aşkınan koştuk, yorulmadık. 
Nice badireleri atlatırken anlatmakla bitmeyecek nice hizmetleri de milletimizin hizmetine sunduk. 
Demokrasiyi önceledik, değişimi hedef edindik ve ortaya koyduğumuz reformlarla Türkiye’yi daha yaşanabilir bir ülke hüviyetine kavuşturduk. Hasılı “daima millet” dedik, daima “Türkiye’nin geleceği” dedik. 
Değerli basın mensupları, 
AK Parti kadrolarında görev alan her bir yol ve dava arkadaşım bilir ki, siyaset ve millete hizmet bizim için bitmek tükenmek bilmeyen bir yoldur. 
Bir seçim biter, diğer seçimin heyecan ve coşkusu başlar. Bu heyecan ve coşkunun önüne hiçbir sonuç geçemez. 
AK Parti, hizmet aşkını seçim sonuçlarına kurban vermeyecek kadar memleket ve millet için üretmeye adanmış bir harekettir. 
AK Parti’nin dün olduğu gibi bugün de yarın da “Türkiye Sevdası” hiç bitmeyecektir. Bu sevdanın temel göstergelerinden biri de “Millete rağmen siyaset olamayacağı” gerçeğidir. 
Bugüne kadar ortaya koyduğumuz hiçbir slogan bizim milletimize dayattığımız “içi boş” bir slogan olmamıştır. Hep milletimizin dile getirdikleri bizim kampanyalarımıza, kongrelerimize yön tayin etmiştir. 
Ağustos ayında “Umudun, icraatın, geleceğin adı AK Parti” dedik ve 23’üncü yaşımızı kutladık. 
Bu da milletimizin bizden ümitvar olduğu gerçeğinden doğmuş bir ifadedir. 
AK Parti, hiçbir zaman değişimden ve yenilikten çekinmemiştir. 
22 yıllık kesintisiz iktidarını da bu inancın gereğini yerine getirmeye borçludur.
Gelecek yıl gerçekleştireceğimiz büyük kongremiz de, daha önceki kongrelerimizde olduğu gibi yenilenmenin ve değişimin adresi olacaktır. 
Yenilenmiş, güçlenmiş, zamanın ruhuna uygun biçimde şekillenmiş bir AK Parti, 2028’e de emin adımlarla yürüyecektir.
Bu süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın hem açık hem de kapalı toplantılarda vurguladığı “değişim” gerçekleşecektir. Aralıksız 10 defa hükümet kuran partimiz; millete hizmet aşkıyla çalışan nice bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, il-ilçe hatta mahallelere kadar uzanan teşkilat ağıyla büyük bir kadro hareketidir. 
Bu gönül erleri içerisinde bir bayrak değişimi olacak ve ömürleri, ufukları aşan davamız daha ileriye taşınacaktır. 
Değerli arkadaşlar,
AK Parti'nin hizmet siyasetine gölge düşürmeye çalışanlar, bugün icraat ve hizmet adına bir taş üstüne taş koymadı. 31 Mart’tan bugüne yaklaşık 6 aylık süre zarfında CHP’li yerel yönetimler, geçmişte olduğu gibi, damarlarına işleyen “hizmetsizlik” ve skandallarıyla gündeme geldi.
-İzmir’de yaklaşık 15 yıldır “yüzeceğiz” vaadi verdikleri körfezin hali ortada! Ölü balık ve çöp artıklarından yüzmeyi bırakın kıyısına dahi yaklaşılamıyor maalesef. 
-    İstanbul’a bir türlü uğrayamayan belediye başkanı, bir bakıyorsunuz Roma’da, bir bakıyorsunuz Paris’te, bir bakıyorsunuz Almanya’da… Vaniköy’deki kaçak villaya göz yumar, çileye dönüşen trafiğe çözüm aramaz. İstanbullu’nun hali ortada! Sürekli arızalanan, yanan ve binalara çarpan otobüsler, düz yolda çarpışan metrobüsler…
-    Ankara‘yı 2019’dan bu yana yönetenlerin bir tane büyük projesi olmaz mı? 
Bunlar da yetmezmiş gibi belediyelerdeki beceriksizliklerini unutup CHP genel merkezinde koltuk mücadelesine düştüler. Birbirlerine konuşma süresi üzerinden operasyon bile yapmaya başladılar. 
Haklarını da yemeyelim her şeyi de kötü yapmıyorlar. Eş, dost, akrabalarını itinayla belediyelere yerleştirdiler. 
Kıymetli gazeteci arkadaşlar,
Biliyorsunuz son birkaç gündür Türkiye, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ü konuşuyor. Konuşuyor konuşmasına da Ün’le ilgili muhalif basının üç maymunu oynadığını fark ettiniz mi?  
Tabloya birlikte bakalım… 
Ün’ün aracında 2 milyon değerinde kaçak elektronik sigara ve aparatları yakalandı. Bunun üzerine açıklama yapan Ün, suçu da şoförüne atarak “Atatürk’ün ilke ve hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz, dedi. Dün ortaya çıktı, aynı milletvekilinin aracı 61 kez Bulgaristan’a girip çıkmış. Ama ne gariptir ki, dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan bu olayın,ne Halk TV’ye ne Sözcü’ye ne de Tele 1’e göre bir haber değeri yok. Bu aymazlık ve tarafgirlik karşısında söylenecek söz bulamıyoruz. 
CHP’nin hali ise içler acısı bir durumda… Hem çevreye sahip çıkmıyorsun, hem vatandaşa hizmet etmiyorsun hem de Atatürk’ü istismar ediyorsun. Partiden biri çıkıp da, “Böyle bir olaya neden Atatürk’ü karıştırıyorsun?” demiyor, diyemiyor. CHP işte böyle bir partidir. 
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özel’in son zamanlarda kafası baya bir karışık! Kurultay günü Cuma namazına gitmiyor. Halktan tepki alınca da cami açılışına koşuyor. Sonrasında rakının fiyatını ucuzlatmayı vadediyor. Şaka gibi… Nerden bakarsınız bakın tutarsızlık, ciddiyetsizlik, vizyonsuzluk. Her tarafa “selam çakacağım” diye bir adım ileri gidemiyor olduğu yerde dönüp duruyor.
CHP tıpkı beyni bozulan cep telefonu gibi… Tam “tamir oldu” diyorsunuz, yine bozuluyor, yine ayarları kaçıyor. 
Değerli arkadaşlar,
Dış cephe de bir taraftan ulusal çıkarlarımızı gözetirken diğer taraftan terör devleti İsrail’in soykırım politikasına maruz kalan Filistinli kardeşlerimize el uzatıyoruz. 
Uluslararası sistem fetret dönemine girmişken “insan seni savunuyorum sana karşı” diyerek küresel vicdanın sesi oluyoruz.
Gazze bizim kanayan yaramızdır. 
Gazze bizim tarihimizdir. 
Gazze bizim davamızdır. 
Filistin meselesi insanlığın meselesidir. 
Gazze’yi savunmak siyasetin çok daha ötesinde insanlığımızın gereğidir. 
Özgür Filistin için mücadelemizi sürdürmek hem vicdani hem de tarihi yükümlülüğümüzdür. 
Bugün eğer dünya zalime, mezalime dur demese, tarih bize muhakkak daha kötü imtihanlarla sınayacaktır. Bugün öldürmeyi, katili meşrulaştıran zihniyet yarın daha vahim olaylara sebebiyet verecektir.
Onun içindir ki, birileri çıkıp “Türkiye tarafsız kalmalıydı” tekerlemesi söylese de bizler emperyalizmin sözcülüğünü üstlenenlere kulak asmayacak, mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz. 
Hiç şüpheniz olmasın mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 
Birileri rahatsız olsa da zulüm edene “zalim” diyeceğiz, zalimi haktan yana duruşumuzla rahatsız edeceğiz.
*
Değerli basın mensupları, AK Parti ailesinin kıymetli fertleri, 
Kutlu davamızı kuşanıp, zaferlerle dolu yolumuzda yeni eser ve hizmet hikayeleri yazacağız. 
“Akıl ve kalp ahengiyle” çalışacak hakikatin sesi, sancaktarı olan Türkiye’yi daha güçlü kılacağız.
AK Partimizde yeni başlangıçlar, yeni umutlar hiç tükenmedi, bundan sonra da hiç tükenmeyecektir. 
Parti olarak geçmişi değerlendirerek, yol haritamızı belirledik. Hedefimiz net, duruşumuz nettir. AK Parti ailesi gelişerek büyüyen, büyüdükçe gelişen bir parti olmaya devam edecektir. 
Her birinizi muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun var olun, Allah’a emanet olun" dedi.

Haber: Mustafa Günal 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ