Gaziantep’in sağlık sorunları TBMM gündeminde

Gaziantep’in sağlık sorunları TBMM gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 27 Aralık 2013 tarihinde temeli atılan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi Hastanenin 29 Mayıs 2016 tarihinde teslim edilmesi beklenirken, 2023 yılında halen açılamamasının dünyada benzeri olmayan bir durum olduğunu söyledi.

Gaziantep’in sağlıktaki sorunlarına ilişkin TBMM’ye yazılı soru önergesi veren Milletvekili Meriç, sağlıktaki kadro sıkıntısı ve 4 bakan değiştiren şehir hastanesinin halen neden hizmete açılmadığına dikkat çekti.

VATANDAŞLARIN SORULARINI TBMM’YE TAŞIDI

Gaziantep’te semt semt dolaşarak vatandaşların sorununu dinleyen CHP Gaziantep Milletvekili Merih Meriç, bu kez artan sağlık sorunlarına ilişkin soruları TBMM aracılığıyla Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya yöneltti. Gaziantep’te az sayıda Kamu Hastanesi ile sağlık hizmetinin yürütülmeye çalışılması ve yeteri kadar doktor ve sağlık çalışanının bulunmamasına dikkat çeken Meriç, ‘’Bütün bunların yanında en çok Suriyeli barındıran illerden birinin Gaziantep olması, ayrıca sınır illerden de çok sayıda hastanın Gaziantep’e gönderilmesi, Gaziantepli vatandaşlarımızın sağlığa erişimini adeta imkânsız hale getirmiştir. Tüm bu nedenlerle, Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden randevu almaya çalışan vatandaşlarımız saatlerce çağrı merkezine ulaşamıyor, ulaştıklarında ise polikliniklerden aylar sonrasına randevuyu ancak alabiliyorlar.’’ Dedi.

‘’DİJİTAL KUYRUKLAR HALKI ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR’’

‘’21 yıllık AKP Hükümetlerinin en çok övündüğü ve sağlıkta devrim yaparak “hastanelerde hasta kuyruklarına son verildiği” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır’’ diyen Meriç, ‘’Ne yazık ki hastanelerdeki sağlık hizmeti kuyrukları bitmediği gibi, bittiği iddia edilen randevu kuyrukları dijital kuyruğa dönüşmüş, vatandaşlarımız dijital ortamda kuyruk beklemektedirler. Yaşadıkları sıkıntıyı gerek sosyal medya gerekse internet üzerindeki şikâyet blokları aracılığı ile duyurmaya çalışan vatandaşlarımızın bu çabası ise sonuçsuz kalmaktadır.  Erken tanı ve zamanında tedavinin insan hayatı açısından önemi dikkate alındığında Gaziantep’te kamu hastanesi, hekim ve sağlık çalışanı sayısının bir an önce artırılması, dijital kuyruk çilesine son verilmesi gerekmektedir. ‘’ ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ MERİÇ, TBMM’YE SUNDUĞU SORU ÖNERGESİNDE SAĞLIK BAKANI KOCAY’A ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

1. Gaziantep’te hasta başına düşen uzman hekim, sağlık çalışanı, yatak sayısı nedir? Bu verilerde Türkiye ortalaması nedir?

2. 2023 yılı ağustos ayına kadar Gaziantep’te Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden talep edilen randevu sayısı nedir? Verilen randevunun ortalama süresi nedir?

3. Gaziantep’te en çok hangi branşta hekim ve sağlık çalışanı açığı vardır? Bu açığı giderilmesi için planlanan çalışma nedir?

4. Gaziantep Şehir Hastanesinin açılışı ve hizmete girme tarihi neden sürekli ötelenmektedir? Gaziantep Şehir Hastanesi tam teşekküllü olarak ne zaman hizmete girecektir? Haber Merkezi

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...