YEREL

Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayı

Kilis il Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer aldığı belirtildi.

Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayı
04-10-2024 11:16
04-10-2024 11:18
Google News

Açıklamada, “Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri erken tanı konduğunda tedavi edilebilme şansı olan bir hastalıktır. Meme kanserine karşı en iyi korunma yöntemi erken teşhistir. Bu nedenle tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de 2004 yılından itibaren 1- 31 Ekim, meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak değerlendirilmekte olup, bu kapsamda çeşitli etkinlikler ve farkındalık oluşturacak eğitim programları düzenlenmektedir.
Kadınların meme kanseri konusunda eğitimi ve bilinçlenmesi korunmanın ilk adımıdır. Meme kanserinden korunmak için mutlaka kadınlar her ay kendilerine 10 dakikalık zaman ayırıp rutin olarak “Kendi Kendine Meme Muayenesini” yapmalıdır. 20-40 yaş arası kadınlar 2-3 yılda bir klinik meme muayenesini, 40 yaş sonrası tüm kadınların şikâyetleri olmasa dahi her yıl klinik meme muayenesi yaptırmaları, 2 yılda bir de dünyada kullanılan tek tarama yöntemi olan mamografi çektirmesi gerekmektedir. Bu tarama programları ulusal boyutta tüm KETEM’lerde ücretsiz olarak yapılmaktadır” denildi.

HABER  MERKEZİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ