YEREL

Doç. Dr. Agcadağ Çelik, TRT Çukurova Radyosu’na konuk oldu

Doç. Dr. Agcadağ Çelik, TRT Çukurova Radyosu’na konuk oldu

Doç. Dr. Agcadağ Çelik, TRT Çukurova Radyosu’na konuk oldu
22-10-2024 15:06
22-10-2024 15:07
KİLİS
Google News
Doç. Dr. Agcadağ Çelik, TRT Çukurova Radyosu’na konuk oldu
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAMER) Müdür Yardımcısı ve Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İpek Agcadağ Çelik, TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” programına katıldı.
 
Son yıllarda artış gösteren kadına yönelik şiddet olaylarının değerlendirildiği programda Agcadağ Çelik, şiddet kavramına ve şiddet türlerine değindi. Kadına yönelik şiddet olaylarının gerçekleşmesinde toplumsal cinsiyet rollerinin etkisi üzerinde durdu. Kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarının hukuki, ailevi, sosyal, kültürel ve psikolojik nedenlerini açıkladı.
Ülkemizin kanayan bir yarası olan kadın şiddeti olaylarında, sosyal medyanın etkisiyle şiddet faillerinin ve mağdurlarının yaş gruplarının düştüğünün altını çizdi. Ailelerin kız ve erkek çocuklarını yetiştirirken dikkat etmeleri gereken hususlara ve eğitim kurumlarının öğrencileri konuyla ilgili bilgilendirmeleri ve bakış açılarını değiştirme konusundaki rollerine değindi. Ebeveynlerin çocuklarıyla etkileşimlerini güçlendirerek özellikle ergenlik çağındaki çocuklarını yanlış arkadaşlıklardan ve sosyal medyada karşılaşacakları olumsuz ögelerden koruma çabalarının kıymetinden ve kitle iletişim araçlarından özellikle televizyonda yayınlanan dizilerin ve filmlerin rol model olarak alınması nedeniyle bu yayınların içeriklerine dikkat edilmesi gerekliliğinden bahsetti. 
Agcadağ Çelik, ayrıca KADES uygulamasının öneminden ve hangi durumlarda kullanılması gerektiğine de değindi. Şiddete maruz kalan genç kızların ve kadınların KADES uygulamasını kullanmak ve emniyet güçlerine başvurmak başta olmak üzere güvenliklerini sağlamak için neler yapabileceklerini açıkladı. Kadının şiddete maruz kalındığının fark edilmesiyle birlikte, fark eden kişilerin vakit kaybetmeden 112’yi arayıp emniyet güçlerini durumdan haberdar ederek şiddet mağdurlarına yardımcı olabileceklerini belirtti.
(Haber Merkezi)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ