GÜNDEM

Diş hekimi adayı genç kız, yaz tatilini tarım işçisi olarak geçiriyor

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 3. sınıfa geçen 20 yaşındaki Şenel Canbakış, tatil için geldiği memleketi Kilis'te ailesiyle tarım işçiliği yaparak harçlığını çıkarıyor.

Diş hekimi adayı genç kız, yaz tatilini tarım işçisi olarak geçiriyor
04-08-2024 14:04
04-08-2024 14:11
Google News
Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 3. sınıfa geçen 20 yaşındaki Şenel Canbakış, tatil için geldiği memleketi Kilis'te ailesiyle tarım işçiliği yaparak harçlığını çıkarıyor.
Verilen molalarda fıstık ağaçlarının gölgesinde ders tekrarı yapan Şenel Canbakış:
“Okumak isteyen azimli öğrenci her şekilde okur"
 Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 3. sınıfa geçen 20 yaşındaki Şenel Canbakış, yaz tatili için gittiği memleketi Kilis'te tarım işçiliği yaparak harçlığını çıkarıyor.
Merkeze bağlı Duruca köyünde ailesi ile yaşayan Canbakış, 4 çocuklu ailenin 2. çocuğu olarak dünyaya geldi.
Zor şartlar altında eğitimine devam eden ve ailesiyle tarım işçiliği yapan Canbakış, 2022 yılında girdiği üniversite sınavında Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandı.
Aradan geçen sürede eğitimini aksatmayan ve 3. sınıfa geçen Canbakış, yaz tatilinde eğitime verilen arada memleketine gelerek tarlada çalışmayı sürdürüyor.
Tarlada fıstık toplayan Canbakış, bir yandan ailesine yardımcı olurken, bir yandan da verilen molalarda ders tekrarı yapıyor.
Diş hekimi adayı Şenel Canbakış, ailesinin eğitimini tamamlayabilmesi için büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.
Bu emekleri boşa çıkarmamak için çok çalıştığını anlatan Canbakış, "İlkokulu köy okulunda bitirdim. İmkansızlıkların eşiğinde bir yerdeydik. Sonrasında kendi çabalarım ve ailemin destekleriyle fen lisesini kazandım. 2022 yılında girdiğim YKS'de Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandım. Şu an üçüncü sınıf öğrencisiyim. Okul döneminde eğitim öğretime güzel bir şekilde devam edip yaz aylarında da çiftçi olan babamla birlikte tarlada çalışarak ekonomimize destek oluyorum." diye konuştu.
Üniversiteye hazırlandığı dönemlerde de hem derslerine çalıştığını hem de tarlada sezona göre tarım işçiliği yaptığını kaydeden Canbakış, şunları söyledi:
"Şu an fıstık sezonundayız, fıstık topluyoruz. Ama onun dışında üzüm ve zeytin sezonunda babamla çalışıyorum. Derslerimi hiçbir şekilde aksatmadan devam ediyordum. Fedakar anne ve babama teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde buralara geldim. Köy okulunda zor şartlarda imkansızlıkların eşiğinde sonuna kadar bana destek çıktılar. Çok teşekkür ediyorum onlara, çok minnettarım”
Tarlada çalışmaktan gocunmadığını ifade eden Canbakış, "Bu durumdan gocunmadım. Kesinlikle sitem ve isyan etmedim. Kendimle gurur duyuyorum. Hikayemden şu dersi çıkarıyorum, imkanlar ne olursa olsun okumak isteyen okur, köy, kasaba hiçbir şekilde fark etmez. Okumak isteyen azimli öğrenci her şekilde okur. Şu an amacım eğitim öğretimimi tamamlayıp zorluğu yaşayan anne ve babama, meslek hayatına başladığımda rahat bir yaşam sunabilmek." dedi.
Diş hekimliğinde ağız ve çene cerrahisi alanında uzman doktor olmayı hedeflediğini aktaran Canbakış, bunun için şimdiden çalışmalara başladığını belirtti.
“Baba gururlu”
En büyük kızını evlendiren, 3. kızı fen lisesini bitiren ve en küçük kızı da ortaokula giden baba Mehmet Canbakış da çocuklarıyla gurur duyduğunu ve onların eğitimini tamamlaması için gereken her türlü desteği vereceğini ifade etti.
Kendisinin liseden sonra okuyamadığını anlatan baba Canbakış, şöyle devam etti:
"Ben okuyamadım. Bunun bana verdiği burukluktan dolayı özellikle kız çocuklarının okumasını istiyorum. Kızım Şenel, çok çalışkan bir öğrenciydi. Boş zamanlarında devamlı kitap okurdu. Kışın okula gider, yazın ise benimle tarım işçiliği yapardı. Hem derslerine çalışır hem de bana yardımcı olurdu”
Yaşadığı zorluklarla çocuklarının karşılaşmamasını ve iyi bir hayatlarının olmasını istediğini anlatan baba Canbakış, "Çocuklarım okusun, diye elimden gelen her şeyi fazlasıyla yaptım. Çocuklarımda okudular ve beni mahcup etmediler. İnşallah daha iyi yerlere gelecekler." görüşüne yer verdi.
Mustafa GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ