GÜNDEM

Çiftçinin ürünü para etmiyor! Zeytin'de durum ne olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Kilis il başkanı Ahmet Hangillioğlu Kilis'te çiftçiler bu yıl ektikleri ürünlerin karşılığını alamadıklarını dile getirerek Çiftçinin ürünü para etmiyor dedi.

Çiftçinin ürünü para etmiyor! Zeytin'de durum ne olacak?
16-09-2024 11:47
16-09-2024 11:48
KİLİS
Google News
Kilis'in en büyük geçim kaynaklarından birisi olan üzüm ve biberde istenilen fiyatların olmaması fiyatların çiftçilerin beklentilerinin altında kaldığını dile getiren il başkanı Hangillioğlu kısa bi,r süre sonra Kilis'te Zeytin hasadına başlanacak. O zaman göreceğiz Zeytin'de ve Zeytinyağı'nda fiyat nasıl olacak dedi.
CHP Kilis il başkanı Ahmet Hangillioğlu Kilis'te Çiftçilerin ve üreticilerin durumunu Genel merkezde paylaştığını rapor halinde sunduğunu dile getirirken yaptığı açıklamada;
"Kilis'imizin Ziraat anlamında en önemli geçim kaynaklarından birisi olan üzüm ve Biber'de hasat sezonunu yaşıyoruz. Yine fıstık için Domates, patlıcan gibi bahçe ürünlerinde hasat devam ediyor. Çiftçilerimiz ürettikleri ürünleri hem pazar bulamamaktan hem de karşılığını alamamaktan şikayet ediyorlar. 
Bugün Sanayi üzümünde kilogram fiyat 16 liradan olurken salçalık biberde fiyat en fazla 20 liraya kadar çıkıyor. Bu fiyatlar Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin beklediği fiyatlar değillerdir. 
Yine Zeytin hasadına yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Görünen o ki Zeytin hasadında çiftçilerimiz umut ettikleri fiyatları yakalayamayacaklar gibi duruyor. beklentimiz ve isteğimiz Çiftçilerimizin alın terinin karşılık bulması ürettiklerinin değer bulmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Çiftçilerimizin ürünleri ziyadesiyle karşılık bulacaktır" dedi.   Mustafa Günal
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ