POLİTİKA

CHP İl Başkanı Hangillioğlu: AKP emeklilerimizin sesini duymak zorunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu, "Emeklilerimiz ülkesine vatanına hizmet etmiş insanlar. Rahat edebilecekleri bir zamanda geçim derdi ile mücadele ediyorlar. AKP hükümeti Emeklilerimizin sesini duymak zorunda" dedi.

CHP İl Başkanı Hangillioğlu: AKP emeklilerimizin sesini duymak zorunda
22-07-2024 15:02
22-07-2024 15:22
KİLİS
Google News
Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla açıklamalarını sürdüren CHP Kilis il başkanı Ahmet Hangillioğlu;
"Emeklilerimizin en düşük emekli aylığı yılın henüz ilk 6 ayında çoktan eridi. Mayıs-Haziran ve Temmuz ayı enflasyonunda daha da erimeye devam ediyor. Avrupa ülkelerindeki emekli aylığı karşılaştırması yapılarak, ülkemizdeki emeklilerin yaşadığı sorunlar görmezlikten gelinemez.
Aylıkları günden güne buharlaşan emeklilerimiz bırakın 100 gram et almayı pazar manav tezgahlarında bile bütçe yetiştiremez hale geldiler. Oysa iktidar 2024 yılını emekliler yılı ilan etmiş, “Türkiye Yüzyılının Emektarları” programına hayata geçirmekle övünmüştü. Gelin şimdi övündükleri emeklilerin yüz yılına bir bakalım. Bizi kıskanıyorlar dedikleri İsviçre Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde.
Almanya'da ise bin 552 avro olan emekli aile ülkemize sadece 237 avro. Alman Hans emekli aylığı ile ülkemize gelip en iyi otellerde tatilini yaparken bizim emeklimiz Hasan amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Hasan amcamız tatil yapmak istediğinde ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı sekiz kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklimizin kalbini kırmaktan çekinmiyor.
Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek istiyoruz. “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor." En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farkları gidererek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün kazandık diyeceğiz" dedi. (Haber Merkezi)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ