POLİTİKA

CHP Emre Gündüz'ü disipline sevk etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kilis eski il Başkanı Emre Gündüz'ü Cumhuriyet Halk Partisi yönergesine aykırı şekilde davranarak, parti politikaları ile bağdaşmayan eylemlerde bulunduğu  iddiasıyla disipline sevk etti.

CHP Emre Gündüz'ü disipline sevk etti
31-07-2024 11:36
31-07-2024 11:45
KİLİS
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Kilis eski il Başkanı Emre Gündüz’ü Cumhuriyet Halk Partisi yönergesine aykırı şekilde davranarak, parti politikaları ile bağdaşmayan eylemlerde bulunduğu  iddiasıyla disipline sevk etti.
İDDİA
Dosya kapsamı itibariyle sevk edilen dosya kapsamlı şekilde incelendiğinde; hakkında disiplin soruşturması açılan Emre Gündüz’ün Cumhuriyet Halk Partisi yönergesine aykırı şekilde davranarak, parti politikaları ile bağdaşmayan eylemlerde bulunduğu ve Yönetmeliğin 68/1-c,i maddelerine aykırı davrandığı iddia edilmiştir. 
SAVUNMA
Gündüz, disiplin kuruluna sunmuş olduğu dilekçede; 
Gelir gider defterinin yeni il başkanına teslim edilmediğine dair savunmasında: “Mevcut İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu’na gelir-gider defterini teslim edemememin sebebi, bir önceki İl Başkanımız Mehmet AkifPerker’den söz konusu defterin tarafıma teslim edilmemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca tarafıma da eski İl Başkanı Mehmet Akif Perker tarafından herhangi bir devir teslim işlemi yapılmamıştır. Söz konusu olayın sorumlusu ben değilim, suçlamaları kabul etmiyorum.” 
282.759,06 TL faturasız harcama iddialarına ilişkin savunmasında: “Tarafıma isnat edilen söz konusu suçlama gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; benim il başkanlığı dönemimde partice yapmış olduğumuz harcamalar devir teslim sırasında yeni gelen başka ve yönetimine sunum şeklinde anlatılmış, önemli noktalar açıkça izah edilmiştir. Seçim dönemine ait harcamaların bir kısmının faturasının olmadığı doğrudur. Bunun sebebi hizmet karşılığında fatura alınamamasından kaynaklanmaktadır. Nitekim görev sürem içerisinde şuan partimizin İzmir Milletvekili olan Ednan ARSLAN o dönem denetçi olarak genel merkezimizden harcamalar ve hesapları kontrol etmesi amacıyla görevlendirilmişti. Sayın Ednan ARSLAN’a reel harcamalar ve bulunan faturalar ibraz edilmiş, aradaki fark için açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca bu excel dosyasında ki açıklamalar haftalarca il binamızın panosunda sergilenmiş, kamuya ilan edilmiştir. Bununla beraber ilimizde bulunan Kilis Reklam adlı işletmeden partimizin o döneme ait 70.000 TL fatura alacağı bulunmakta olup, söz konusu bu durum yeni yönetime de açıkça bildirilmiştir.  Görev süremde yapılan faturasız harcamalar, gider pusulasının bulunmaması sebebiyle kaydedilememiştir. Bu sebeple harcamalar excel tablosu olarak kayıt altına alınmış ve kalem kalem tüm harcamalar bu tabloya yazılmıştır. Nitekim il kongresi esnasında da tek tek okunup, dönem ibrası yapılmıştır. Yapılan faturasız harcamalar, excel halinde tarafımda mevcut olup, tarafınıza sunulmuştur.” Şeklinde yazılı savunmasını gerçekleştirmiştir. 
DELİLLER VE GEREKÇE
Emre Gündüz, 16/01/2023 – 08/10/2023 tarihleri arasında Kilis Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevini ifa etmiştir. Görev süresi son bulduktan sonra yeni gelen İl Başkanı ve yönetimi tarafından o döneme ait inceleme yapılmış, gelir gider defterinin yeni başkana teslim edilmediği tespit edilmiştir. Yeni yönetim tarafından, tüzüğün 68/1-c maddesi gerekçe gösterilerek İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. İşbu durum tarafımızca incelenmiş ve deliller toplanmıştır. Toplanan ve irdelenen bu deliller ışığında; mevcut il başkanının defteri devralmadığına ilişkin beyanı, şahsın beyanında gelir-gider defterini yeni başkana teslim etmediğini kabul etmesi, her ne kadar kendisinden bir önceki başkandan söz konusu defteri almadığını iddia etmişse de buna ilişkin somut hatta soyut hiçbir başvuru ya da delilin bulunmaması, yapılan incelemeler sonucunda devralmadığını iddia ettiği defterin ziyasına ilişkin bir adli başvurusunun bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu huşular birlikte değerlendirildiğinde; şahsın, Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde bulunan 68/1-c maddesinde “Parti kayıt ve defterlerini gizlemek, bozmak, değiştirmek; görevi devir sırasında bunları teslim etmemek’ şeklinde düzenlenen parti suçunu işlediği ve söz konusu suçun kesin çıkarma cezasını ihtiva ettiği,
Yine yeni yönetim tarafından, şahsın il başkanlığına ait dönemde faturasız harcamaların olması münasebetiyle, tüzüğün 68/1-i maddesi gerekçe gösterilerek tarafımıza sevk edilmiştir.Yapılan incelemeler ve dosyada ki elde edilen deliller ışığında; şahsın kısmen faturasız harcamalarda bulunduğunu kabul etmesi, il başkanlığı dönemine ait Türkiye İş Bankasından harcanan miktarların incelenmesi sonucunda reel harcamalarının kısmen faturasının bulunmaması, excel formatı altında kaydettiği reel harcamaların hukuki ve kesin delil niteliğine haiz olmadığı, her ne kadar gider pusulasının olmadığını iddia etse de gider pusulasının mevcut olduğu ve o döneme ait herhangi bir giderin yazılmadığı anlaşılmıştır. Bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde; şahsın, , Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde bulunan 68/1-i maddesinde “Partiye ait ya da parti çalışmalarına özgülenmiş ekonomik değerleri zimmete geçirmek”şeklinde düzenlenen parti suçunu işlediği ve söz konusu suçun kesin çıkarma cezasını ihtiva ettiği, 
Tüm bu sebepler göz önüne alınarak şahsın, üzerine atılı parti suçlarını işlediği kanaatine varılmıştır ve aşağıda ki şekilde hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM
Yapılan disiplin soruşturması neticesinde Kilis ili üyesi Emre GÜNDÜZ’ün Parti Tüzüğünün m.68/1-c,i hükmü gereği KESİN ÇIKARMA DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİNE,
Parti Tüzüğü’nün m.70/4 hükmü uyarınca işbu kararının tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde disipline sevk edilen, eylemden zarar gören ve İl Yönetim Kurulu’nun Yüksek Disiplin Kurulu’na  itiraz yolları ayrı ayrı açık olmak üzere Parti Tüzüğü m.71/7 hükmü gereği üye tamsayısının çoğunluğunun oyçokluğu ile karar verildi;
Mehmet REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ