POLİTİKA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kilis'e müjde! "500 Sosyal konut daha inşa edeceğiz"

"Kilis bizim göz bebeğimiz! 500 Sosyal konut daha inşa edeceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kilis'e müjde! "500 Sosyal konut daha inşa edeceğiz"
14-07-2024 13:36
14-07-2024 13:42
KİLİS
Google News
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Deprem bölgesinde incelemelerine devam ediyor. Cumartesi günü Gaziantep'e daha sonra Kilis'e gelen Bakan Murat Kurum yaptıkları istişare sonucunda Kilis'e 500 sosyal konutun daha yapılacağı müjdesini verdi.
Kilis Valiliği ziyaretinin ardından Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Vali ve Milletvekilleri ile yaptıkları istişare sonucunda 500 yeni sosyal konutun yapılması kararı aldıklarını dile getirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada; "Seferberlik sözü ile başladığımız 6 Şubat depremi günü aynı anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 11 ilimizde ilçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde vatandaşlarımız yeni evlerine geçene kadar bu anlayışı sürdüreceğiz. Annelerimiz, yavrularımız yuvalarına kavuşana kadarda deprem bölgesinden asla ve asla ayrılmayacağız. 
Geçtiğimiz Hafta Malatya, Hatay ve Kahramanmaraşımızdaydık. Dün Adıyaman bugünde Gaziantep ve Kilis'imizi ziyaret ediyoruz. Yarın'da Osmaniye ve Adana illerimize gideceğiz. Gittiğimiz illerimizde şehrin dinamikleri ile sivil toplum örgütleri ile bir araya geliyor şehrin hangi bir sorunu varsa konuşarak karar alıp hızlıca karar veriyoruz ve çalışmalarımızı daha da hızlandırmak sureti ile bir an önce depremzede kardeşlerimize evlerini teslim etme ve bölgenin yeniden canlanması yeniden eski günlerine kavuşması arzu ve isteği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Az evvel Gaziantep'teydik şimdi de serhat şehrimiz Kilis'teyiz. Kilis bizim göz bebeğimiz. Kilis hem ülkemiz için hem bölgemiz için çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz, hissettiğimiz ve ona göre de sevgi beslediğimiz şehrimiz. İnşallah Kilis'te de 6 Şubatta verdiğimiz kararları yerinde görmek burada istişare etmek için buradayız. 
Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren görevimiz deprem bölgesi oldu. Bizim kaybedecek bir saniyemiz yok. Evleri bir an önce verme arzusu ve isteğiyle çalışıyoruz. Her işimize odaklanıp vatandaşın penceresinden de bakıp şehrin ihtiyaçlarını şehrin bizden beklentilerini ve bu beklentiler doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. 
Şu anda 21. yüzyılda tarihin en büyük konut seferberliğini yürütüyoruz. Bu kapsamda yerin üstünde konutuyla, Anaokuluyla, hastanesiyle vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılayacak işler yaparken bir taraftan da şehirlerimizin alt yapısını yenileyecek depremden hasar gören yerleri yenilecek adımlar atıyoruz. 
11 il'de 276 bin konutumuzun şantiyesi hızla devam etmektedir. 4 bin 500 e yakın köyde çalışmalarımız yürütülüyor. Evlerimizi yöresel mimariye uygun özgün bir şekilde bu bölgenin iklim şartlarına uygun bir şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Buraya kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edecek ve 2025 yılına geldiğimizde evine girmeyen hiç bir depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Hamdolsun çok önemli mesafeler kaydettik. Depremden hemen sonra attığımız temellerin bugün konutlara dönüştüğünü evlerinde huzur içerisinde mutluluk içerisinde vatandaşlarımızın yaşadığını görüyoruz. 
Tabi Kilis bağlamında Kilis için yapmış olduğumuz projeler hem şehrin dokusunu güçlendirecek hem de depremden önce olduğu gibi bölgemizin stratejik şehir olma özelliğini de destekleyecek adımlar atıyoruz. 
Kilis özelinde ve şu ana kadar Musabeyli ve Polateli'nde Bin 496 konutumuzu işyerimizi vatandaşlarımıza teslim etti. Yine Kilis genelinde 2 bin 500 konutumuzun ve işyerimizin inşası devam etmektedir. Kilis içerisinde hak sahibi olmuş vatandaşlarımızın tamamına konutlarını teslim ediyoruz. Kilis'te 2024 yılı itibariyle yıl sonuna kadar afetzede vatandaşlarımızın şehrin merkezinde konutlarına girmiş olacaklar. Bunun dışında köy konutlarımız da hızlı bir şekilde yapmak suretiyle bu yıl sonu önceki yıl başında Kilis'te afetzede kardeşimiz dışarıda kalmayacak. 
Yine Kilis'te kira fiyatlarının düşürülmesi burada vatandaşlarımızın konut talebinin giderilmesi amacıyla Milletvekillerimiz ve Valimiz ile yapmış olduğumuz istişareler çerçevesinde yeni yapılacak Organize Sanayi bölgesi ki dünyanın en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi olacak orada istihdamı artırmak orada üretimi artırmak için de konut talebini bize ilettiler. Bu talep doğrultusunda 1 Ağustos tarihinde talepleri alacağımız 500 sosyal konutumuzu da inşallah Kilis'imize kazandırıyoruz. Kilis kardeşlerimiz hemen afet konutlarının yanına yaptığımız bitirdiğimiz inşallah Ağustos sonu itibariyle de tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğimiz konutların başvurularını 1 Ağustos tarihi itibariyle alacak ve hızlı bir şekilde kuraları çekmek suretiyle Kilis'imize 500 yeni sosyal konut kazandırmış olacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın ve burada yine şehit ailelerimizin, engelli vatandaşlarımızın burada yaşayan vatandaşlarımızın başvurabileceği sosyal donaltısıyla yeşil alanlarıyla örnek bir şehircilik programı olarak planladığımız projemizi inşallah Ağustos'ta müracaatları almak Eylül ayında teslim etmek ve kiraları düşürmek adına adımlar atmış olacağız. 
11 il'de depremzede kardeşlerimizin yüzü gülmedikçe bizler gülmeyeceğiz. Milletimiz yeni yuvalarına huzur içerisinde geçmedikçe biz evimizde kendimizi rahat hissetmeyeceğiz.  Çocuklarımız parklarda neşe içerisinde oynamaları için gece gündüz durmadan duraksamadan çalışmaları sürdüreceğiz. Bize yorulmak yok. Bize durmak yok. Azimle gayretle Kilis'imiz ayağa kalkana kadar 11 ilimiz ayağa kalkana kadar bu çalışmaları yapacağız. Kudretli bir devletimiz var , güçlü bir liderimiz var" dedi. Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ