YEREL

Camiler tadilatta olunca Pasaj Mescide çevrildi!

Kilis'te Cumhuriyet Caddesi Arasa çarşısında bulunan Kuyumcular çarşısında Camiler tadilatta olunca çarşıda bulunan pasaj mescide çevrildi

Camiler tadilatta olunca Pasaj Mescide çevrildi!
09-08-2024 15:08
09-08-2024 15:14
KİLİS
Google News
6 Şubat depremlerinde Kilis'te bir çok Camide olduğu gibi Arasa çarşısında ki Kadı Cami ve Katran camisi de depremden nasibini almıştı.
Kadı ve Katran Camilerinde bakım, onarım ve tadilat çalışmaları devam ederken çarşı esnafı Beyrut pasajını mescide dönderdi.
Beyrut pasajında oluşturulan Mescide Mehmet Evran mescidi adı verilirken cemaat her Cuma günü Cuma namazını burada eda etmenin mutluluğunu yaşıyor.
Kilis il Müftülüğü tarafından Camilerin bakım, onarım ve tamirat işleri bitene kadar Mescide imam görevlendirilirken vakit namazları ve Cuma namazları imam tarafından kıldırılmaya devam ediyor.
Kilis Kuyumcular ve Sarraflar odası başkanı Zafer Bilik yaptığı açıklamada,
"Hayır sahibimiz Mehmet Evran bey'e esnafım adına çok teşekkür ediyorum. Burada boş olan dükkanları birleştirerek bir mescid oluşturduk. Mescidimizin ayrıca teşrifatlarını tamamladık. Cemaatimiz vakit namazları başta olmak üzere Cuma namazlarını kalabalık bir şekilde eda ediyor. Bakın görüyorsunuz bugün Cuma namazı vesilesiyle yer olmadığı için cemaatimiz dışarıda namazını kılıyor" dedi.
Haber: Mehmet Reyhanlı 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ