Barajın suyu akıyor kim nereye bakıyor! [ÖZEL HABER]

Kilis`te kuraklık başını almış gidiyor bizim barajların suyu da Suriye’ye akıyor.

Kilis`te az alan sulu tarımın çoğalması için 1995 yılında sulama barajı olarak seve barajının yapımına başlandı. Barajın yapımı 2002 yılında tamamlandı.  İlimizde yaşanan içme suyu sıkıntısı nedeniyle şehre içme suyu olarak verilmeye başlandı. Bildiğiniz gibi içme suyu için pek sağlıklı ve yeterli olmadığı gerekçesiyle Afrin Barajı yapıldı. 2 yıl önce İlimizin içme suyu ihtiyacı Afrin barajından sağlanmaya başlandı. Seve Barajı ise kendi kaderine terk edildi. Geçtiğimiz gün bir vesile ile gittiğimiz seve barajının suyunun boşaltıldığını ve suyunun çok azaldığını üzülerek gördük.

Seve Barajının suyu şimdi nereye akıyor!

Kilis Seve Barajında su tutulmaya devam ediliyor edilmesine de kime ne faydası var! Kim kullanıyor! Yada nereye akıyor!

Bu soruların cevabını aradık.

Hani herkesin bildiği üzere Kilis`te kuraklık var, birde bu kuraklığı telafi edebilecek sulama tarımı için yapılan seve barajımız var. Peki içme suyu için kullanılmıyorsa nr için kullanılıyor diye baraja gittik.

Bilindiği üzere Seve Barajı Sinnep deresi üzerine kurulmuştu. Baraj yapılmasından dolayı derenin suyu kesildi. Uzun yıllardır derenin suyu neredeyse akmaz olmuştu. Son günlerde dereden su akmaya başladı. Su neden boşaltılıyor bir anlam veremedik.

Biran önce bu suyun vatandaşlarımızın tarımda kullanmalarına izin verilmesini bekliyoruz. Haber-Foto: Abdurrahman Reyhanlı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ