TARIM

Ali Gündoğmuş "Çiftçilerimizin alın teri bizim için kutsaldır! Çaldırmayacağız"

Kilis Çiftçi Malları Koruma Meclisi başkanı Ali Gündoğmuş(Karadayı) hasadı yaklaşan Yeşil Altın(Fıstık) hırsızlıklara karşı önlem ve tedbirlerini çok iyi bir şekilde aldıklarını hırsızlar ile mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini belirtti.

Ali Gündoğmuş "Çiftçilerimizin alın teri bizim için kutsaldır! Çaldırmayacağız"
23-07-2024 13:09
23-07-2024 13:11
KİLİS
Google News
Önceki gece geç saatlerde Kır bekçilerinin tedbirli ve dikkatli arazi kontrollerinde bir bahçeden fıstık çalındığını görmesi üzerine çalınan fıstıklar Çiftçi Malları Koruma Meclisi başkanlığı tarafından alınırken hırsızlığı yapan hırsızlar ise sırra kadem bastı.
Motosikletleri ile hırsızlık yaptıkları anlaşılan 4 kişi oldukları belirtilen hırsızlık olayında Kır bekçileri çalınan fıstıkları alarak Çiftçi malları koruma Meclisinde tarla sahibine iade etti.
Kilis Çiftçi Malları Koruma Meclisi başkanı Ali Gündoğmuş(Karadayı) hırsızlar ile amansız mücadelemiz devam edecek Devletimizin gücü arkamızda" dedi.
Jandarma Kolluğuna, Koruculara ve Kır bekçilerine teşekkür edene Ali Gündoğmuş yaptığı açıklamada,
"Önceki gece saat 02.30 sıralarında kır bekçilerimizin tedbirleri sonucunda yeşil altın olarak bilinen fıstıkların çalındığı tespit edilmiştir. Bekçilerimiz hırsızları bir yandan kovalarken bir yandan da çiftçilerimizin alın teri heba olmasın diye Fıstığı koruma altına almışlardır. 
Hırsızlık olaylarının artacağını biliyoruz. Ama bunun içinde tedbirlerimizi arttırmış durumdayız. Çiftçilerimiz alın terini çok önemsiyoruz. Devletimizin arkamızda olması bizim için çok önemli. Jandarma Komutanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. 
Buradan şunu söylemek istiyorum, Bizler hırsızlar peşinde koşarken bağ evi sahibi olan hemşerilerimiz kamera görüntülerini bizimle ve emniyetimiz Jandarmamız ile paylaşmıyor. Buradan ricada bulunmak istiyorum. Kimse devletimizden üstün değildir. Kimse korkmasın bu hırsızlarla mücadelemizi en iyi bir şekilde devam ettireceğiz. 
Bugün eğer bu ürünü yakalamasaydık yaklaşık 20 bin lira değerinde olan bu fıstıkları hırsızlar belki de satacaklardı. Daha hasadına zaman varken bakın görüyorsunuz daha olgunlaşmamış olan fıstıklara ve ağaçlarına zarar vermişler.
Açıkça söylemem gereken bir konuda şu ki;
Sevgili Kilisli hemşerilerimiz Kilis Çiftçi Malları sizlerin malını en iyi bir şekilde korumaya devam ediyor. Bugün ekibimizi ikiye bölmüş durumdayız. Gece ekibi ve gündüz ekibi olarak mesai uyguluyoruz. Adeta yabanda yatıyoruz. gecemizi gündüzümüze bu hasat sezonuna katmış durumdayız. Ağaç başı 9 lira alıyoruz Kurum olarak. Çiftçi arkadaşlarımız gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar. Bir çok üretici kayıtlarını kurumumuzdan sildirmiş. Gelin kayıtlarınızı yapalım. Kır bekçisi sayısını arttıralım. Sizden alacağımız para ile yalnızca kır bekçilerimizin sigortalarını yatıralım. Kır bekçilerimiz zaten maaş almıyor onlar sigortalarının haricinde bahşiş usulüne göre çalışıyorlar" dedi.
Çiftçi Malları koruma Meclisi Başkanı Ali Gündoğmuş (Karadayı) çalınan ve bulunan ürünleri mal sahiplerine iade etti. Haber Mustafa GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ