GÜNDEM

15 Temmuz'a muhteşem kutlama programı

FETÖ hain darbe kalkışmasının 8. yılında Kilis'te Milli Birlik ve Dayanışma günü etkinlikleri muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi.

15 Temmuz'a muhteşem kutlama programı
16-07-2024 11:45
16-07-2024 11:59
KİLİS
Google News
Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında ki program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Kuranı Kerim tilavetinin ardından 15 temmuz hain darbe kalkışmasında şehit olan vatandaşlarımızın ismi tek tek okundu.
Kahramanlar ayakta alkışlanır denilerek şehit Ömer Halisdemir'in ismi okunduğunda protokol üyeleri ve vatandaşlar ayağa kalkarak alkışladılar. 
15 Temmuz  gecesine ait video ve slayt gösterilerinin ardından şiirler okunarak günün anlam ve önemine binaen duygusal anlar yaşandı.
Kilis Valisi Tahir Şahin ise gecede yaptığı konuşmada; "Şehitlerimizin kıymetli yakınları, değerli gazilerimiz, kıymetli hemşehrilerim, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla ve saygıyla selamlıyorum.
Sözlerimin hemen başında 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 252 Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Aynı gece yaralanarak gazilikle müşerref olan kardeşlerimize Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Tedavileri halen süren gazilerimize Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum.
Şehitlerimizin emaneti olan yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileklerimi tekraren ifade ediyorum. 
15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak inançları, vatanı, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan Aziz Milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Tankların, zırhlı araçların, askeri kamyonların önüne dikilen her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Asker elbisesi altına gizlenmiş vatan haini darbecilerin doğrulttukları silahların karşısında dimdik durarak onlara bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösteren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum.
15 Temmuz 2016 gecesi Aziz Milletimiz, yüreğindeki vatan aşkı, iman gücü ve Yüce Allah’ın yardımıyla başka hiçbir coğrafyada, hiçbir topluluğa nasip olmayacak, tarihi bir destan yazdı.  Kahraman ordumuza sızan, bir avuç FETÖcü hainin başlattığı darbe girişimine karşı; 7'den 70'e, kadını erkeği, yaşlısı genciyle tek yürek oldu.
Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten, tarihi çağrısına uyarak, vatan aşkıyla meydanlara akın etti. Vatanı, ay yıldızlı bayrağı ve inancı uğruna en değerli varlığını, canını ortaya koyarak, milli iradesine, demokrasi ve hürriyetine el uzatmak isteyen, hain FETÖ terör örgütüne geçit vermedi.
15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde ülke ve millet olarak bambaşka mecralara sürükleneceğimiz tarihi bir kırılma noktasıdır. Açık söylüyorum, Malazgirt’te ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. Kosova’da, Niğbolu’da ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. İstanbul Fethi’nde ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. Cumhuriyet tarihi boyunca neredeyse kesintisiz verdiğimiz terörle mücadelede ne olmuşsa, 15 Temmuz’da o olmuştur. Velhasıl, 15 Temmuz bu topraklarda yaşadığımız asırlar boyunca verdiğimiz varlık-yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır. Her kim 15 Temmuz’u küçümsemeye, önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya, karikatürleştirmeye çalışıyorsa, bilin ki amacı işte bu derin tarihi anlamı gölgelemek, gözlerden kaçırmaktır.
Türkiye’nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine gizli-açık her türlü fitne-fesat odaklarına, varlığımıza ve birliğimize kasteden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz.
Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasında duranları da affetmez. Güya kendi aklınca onları kullanarak siyasi çıkar devşirmeye kalkanları da affetmez. İşte bunun için diyoruz ki; ne olursa olsun FETÖ’nün son ferdi de etkisiz hale getiriline ve cezasını çekene kadar mücadelemiz sürecektir. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; millete silah çekenin, milletin kanını dökenin, milletin bayrağına ve ezanına göz dikenin, milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı da olmaz, müsamahası da olmaz. Devleti karanlık mahfillerin emrine sunmak için çalışanın affı da olmaz, müsamahası da olmaz. Ülkenin geleceğini karartma pahasına kendine veya içinde yer aldığı gruba ikbal devşirme peşine düşenin affı da olmaz, müsamahası da olmaz.
15 Temmuz'un 8’İnci sene-idevriyesinde bu meydandan bir kez daha söylüyorum, değil üzerinden 8 yıl, 80 yıl da geçse 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Evlatlarımızın kanını akıtan alçaklara olan öfkemizi diri ve dinç tutacağız. Hiçbir sinsi senaryonun birlik ve beraberliğimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz.
Kıymetli Kilisliler;
15 Temmuz gecesi sadece kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünü püskürtmekle kalmadık, aynı zamanda milletçe nesilden nesle, şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazarak,MİLLİ İRADE’ ye sahip çıkarak MİLLETİN ZAFERİ’ni, DEMOKRASİNİN ZAFERİ’ni, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ZAFERİ’ni,BAĞIMSIZLIĞIN ZAFERİ’ ni ve HİLALİN ZAFERİ’ni kazandık. Bu zaferleri hep beraber kazandık. Milli iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana gösterdik. Türkiye'nin geçilmez olduğunu, işgalcilere ve piyonlarına hem de çok net bir şekilde yeniden hatırlattık. Millet olarak kıyama nasıl kalkılacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek haline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik. Her yaştan, her zümreden, her siyasi görüşten insanın bağımsızlığı söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebileceğini ortaya koyduk. 15 Temmuz bizim onurumuzdur, haysiyetimizdir, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz milli iradenin deklarasyonu, istiklal beyannamesidir.
Devletimize, ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim, güçlü Türk Milletini bulacaklardır.
Yeter ki bizler; kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi, Milli ve manevi değerlerimizi, geleceğimize ilişkin ümit, inanç ve heyecanımızı diri tutalım.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz ve bütün Aziz Şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, makamları âli olsun.
Şanlı gazilerimize, bir kez daha, şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız!"dedi.
Program Osmaniye Belediyesinin Mehteran gösterisi, Kilis Musiki cemiyetinin kahramanlık türküleri ile Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt'un 252 şehidimiz için hatim duasını yapmasının ardından gece saat 00.13'te okunan Selalar ile son buldu. (Haber Mustafa GÜNAL)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ