?>

Kamplaştırmaya ve kutuplaştırmaya aslında gerek yok

Hamza Özkaya

3 hafta önce

Son bir kaç günden beri Ülke siyasetinde çok güzel şeylerin olduğun galiba hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Kamplaştırmanın ve kutuplaştırmanın hiç kimseye bir faydasının olmadığı gibi ülkemize ve şehrimize de hiç bir şekilde faydası yoktur.

1 Ekim tarihi itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılına büyük bir coşku ile girdi. elbette gündem maddeleri çok önemli. 

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere bir çok gündem maddesi meclisin çalışmasını bekliyor.

Ancak bundan önce siyasette normalleşme adına çok önemli gelişmelerin vücut bulduğu meclis'te bazı gelişmeleri hep birlikte izledik izliyoruz.

Mesela bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis Ana salonuna girişinde HDP hariç tüm siyasi partilerin ayağa kalkması bence en önemli bir gelişme. 

Yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın devlet Bahçeli arasında ki diyalog gözlerden kaçmadı. 

Meclis resepsiyonunda yine siyasi partilerin genel başkanların birbirleriyle görüşmesi konuşması tokalaşması sevindirici gelişmeler arasında yer aldı.

Milli Eğitim bakanlığı önünde protesto için bulunan CHP'li kalabalığa Milli Eğitim bakanlığı tarafından çay ve simit ikramı ise zirve yapmış durumda. 

Söylemem odur ki; Hiç bir şekilde kutuplaşma ile kavga ile ötekileştirme ile hiç bir şey kazanmıyoruz. Bunları yaparak ancak bir birmize düşman tavırlar sergiliyoruz.

Ortadoğu'da katil Siyonist İsrail'in hedef tanımadan vahşi katliamlarına devam ettiği süre içerisinde bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu vurgulamak isterim. Netice itibariyle bizler bir olursak bizi kimseler yıkamaz. 

Siyasetin bu nezaket dilinin ülkemizde artarak devam etmesini temenni ederken Kilis'te de bence bu tür gelişmelerin bir ana önce vücut bulması en büyük isteğimizdir. 

Kalın sağlıcakla....

YAZARIN DİĞER YAZILARI