?>

SURİYE’Lİ GÖÇMENLER İÇİN GAÜN’DEN ÖNEMLİ PROJE

Gaziantep Üniversitesi'nin İngiliz Akademisi (British Academy) Küresel Araştırma Fonu tarafından desteklenen ve Royal Holloway, Londra Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, ve Gazi Üniversitesi ortaklığında yürüttüğü “Türkiye'de Görünür/Görünmez Suriyeli Göçmenler:

YEREL - 3 yıl önce

SURİYE’Lİ GÖÇMENLER İÇİN GAÜN’DEN ÖNEMLİ PROJE

GAZİANTEP İHA

Gaziantep Üniversitesi'nin İngiliz Akademisi (British Academy) Küresel Araştırma Fonu tarafından desteklenen ve Royal Holloway, Londra Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, ve Gazi Üniversitesi ortaklığında yürüttüğü “Türkiye'de Görünür/Görünmez Suriyeli Göçmenler: Değişim İçindeki Kimlikler ve Kentler” projesi Türkiye'deki kentsel alanlarda ikamet eden Suriyeli göçmenler için görünür ve görünmez sınırları incelemekte ve onların kırılganlıklarını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Mimarlık, şehir ve bölge planlama, sosyoloji, işletme ve psikoloji alanlarından araştırmacıların katkılarıyla disiplinler arası bir ekiple sürdürülen proje kapsamında Suriyeli iş insanları ile bir araya gelindi.

Royal Holloway, Londra Üniversitesi'nden Dr. Gül Berna Özcan'ın yürütücülüğünü yaptığı projede Gaziantep Üniversitesi'nden Proje yürütücüsü olarak Prof. Dr. Meltem Karadağ (Sosyoloji Bölümü) yer almaktadır. Proje ekibi araştırma ile ilgili şu açıklamalarda bulunarak, “Göçmenlerin kentsel alanlara uyumunu sağlamak acil bir küresel sorundur. Projemiz genel olarak Birleşmiş Milletler 2030 hedefleri doğrultusunda şehirlerin kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır Bu hedef doğrultusunda proje kapsamındaki saha çalışmalarının farklı yerel ortama sahip iki sanayi kenti olan Kayseri ve Gaziantep'te yapılması planlanmıştır. Her bir kentte değişik sosyo-ekonomik yapıdan gelen 10 ailenin örneklenmesi ve bu ailelerin yetişkin üyeleriyle yapılacak derinlemesine görüşmeler ile göçmenlerin mekan deneyimleri, istihdama katkıları, kimlik oluşumu ve kentsel kaynaklara erişimleri konuları üzerinden kentte yaşam süreçleri incelenecektir” dedi.

Ayrıca proje kapsamında odak grup tartışmaları, derinlemesine görüşmeler, saha gözlemleri ve örnek olay karşılaştırmaları gibi çeşitli etnografik araştırma yöntemlerinin kullanılması ve bu yolla elde edilecek bilgilerin ana veri tabanını oluşturması hedeflenmektedir. Araştırma bulguları paneller, çalıştaylar ve yayınlar aracılığıyla politika yapıcılara ve diğer hedef kitlelere iletilecektir. Türkiye'deki Suriyeli göçmenleri destekleyen önde gelen kuruluşlardan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), Ticaret ve Sanayi Odaları ve ilgili diğer kurumlar ve yerel örgütler veri toplama, etkileşim çalıştayları, problem çözme ve yaygınlaştırma faaliyetlerinde projeye destek vermektedir. Projenin ilerlemesi bütün paydaşlar tarafından sanal toplantılarla düzenli olarak değerlendirilmekte ve seminerlerle yaygın paylaşım amaçlanmaktadır.

Proje ile ilgili detaylara şu adreslerden erişebilirsiniz: https://citiesidentities.wordpress.com/, https://www.instagram.com/city.identity/, https://twitter.com/cityidentity

Haftanın Öne Çıkanları

AB BİLGİ MERKEZİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

2021-11-29 14:11 - DÜNYA

MASTERCHEF KİLİS’E GELİYOR

2021-11-29 18:06 - YEREL

KİLİS GÖÇ İDARESİ MÜDÜRÜ HASAN KAHRAMANIN TAYİNİ BURDUR'A ÇIKTI

2021-11-30 17:09 - YEREL

AHMET ERDOĞAN'IN MUTLU GÜNÜ

2021-11-29 14:58 - YAŞAM

SURİYE SINIRINDAN ACI HABER GELDİ! UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

2021-11-26 10:39 - YEREL

ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ UYARISI

2021-11-30 17:19 - TEKNOLOJİ

ÖLDÜRESİYE DÖVÜLEN BEBEĞİN ANNESİ KONUŞTU

2021-11-30 14:18 - YEREL

GAZETECİ MESLEKTAŞIMIZ İBRAHİM ÖZCAN'IN DOĞUM GÜNÜ VALİLİKTE KUTLANDI

2021-11-26 16:44 - YAŞAM

DEFTERDAR ZEKERİYA KELEŞ'TEN ÖNEMLİ DUYURU!  “ÖDENMEYEN TAKSİT TUTARLARI SÜRESİ BİR AY UZATILDI”

2021-12-01 17:14 - GENEL

ADD GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI TÜRKER ERTÜRK KİLİS'E GELİYOR

2021-11-30 16:43 - YEREL

İlgili Haberler

Ordu yaylalarında görsel kar şöleni

14:37 - YEREL

Zeytin bahçelerine jandarma koruması

14:29 - YEREL

Depremde ağır hasar alan bina yıkılmaya başlandı

14:05 - YEREL

5 ismin içinde kayboldu, kendini bulmak için tespit davası açtı

13:22 - YEREL

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

12:07 - YEREL

Günün Manşetleri

Bakan Tunç: "(TUSAŞ'a terör saldırısı) 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısı görevlendirildi"

17:14 - GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: “Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır”

16:42 - GÜNDEM

Ankara'da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı

16:38 - GÜNDEM

AK Parti Kilis Milletvekili Dal: ‘’Eğitim Kampüsü yapım işi başlıyor’’

14:32 - POLİTİKA

Zeytin bahçelerine jandarma koruması

14:29 - YEREL