?>

Narin Güran cinayetinde son gelişme: 12 şüpheliden 8'i tutuklandı

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında anne Yüksel Güran ile ağabey Enes Güran’ın da bulunduğu 8 kişi sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

GENEL - 1 ay önce

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin geniş çaplı soruşturmada, Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül’de jandarma ekiplerince aralarında annesi, babası, 2 kardeşi, amcalarının da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden N.B., jandarmada verdiği ifadede, Narin’in amcası ve soruşturmada tutuklanan ilk isim olan Salim Güran’ın 200 bin lira para karşılığında Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne taşıdığını itiraf etmesi üzerine tutuklanmıştı. Bir diğer şüpheli Tavşantepe Mahallesi imamı ise, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kalan 22 şüphelinin gözaltı süreleri iki kez uzatıldı. Perşembe günü sabah saat 06.00 sıralarında jandarmadaki sorguları tamamlanan 22 şüpheli adliyeye getirildi. 1’i cumhuriyet başsavcı vekili ve 3 cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerden aralarında Narin’in babası Arif Güran’ın da bulunduğu 3’ü adli kontrol olmak üzere 13 kişi serbest bırakılırken, 9 kişi ise tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan Narin’in annesi Yüksel Güran, ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, ağabeyi Enes Güran, ‘Kasten öldürme suçuna iştirak etmek’, kuzeni Muhammet Kaya, ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, kuzeni Birsen Güran, ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, yengesi Maşallah Güran, ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Mehmet Salim Atasoy, ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, ‘Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek’ ve amcası Fuat Güran, ‘Suç delillerini yok etmek’ suçlamalarıyla tutuklandı, R.A. ise serbest bırakıldı.Diyarbakır Adliyesi’nde yaklaşık 25 saat süren sorgu işlemlerinin ardından şüpheliler güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.  

Ölüm nedeni kesinleşmediBu arada, gizlilik kararı olan soruşturmanın birçok belgesi basına sızdırıldıMedyada paylaşılan otopsi tutanağına göre cesetteki deformasyon nedeniyle Narin’in ölüm nedeni kesinleşmedi.Ceset üzerinden ‘istismar dahil’ her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde 91 adet örnek alındı. Cesedin üzerinde kesici, delici alet ya da ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilmediği bilgisine de yer verildi.Tutanağa göre Narin’in sol bacağı diz altından koptu İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılacak inceleme ile bunun sebebi de netleşecek.Narin’i kimin öldürdüğü soruşturmanın geldiği aşamada henüz ispatlanmasa da, amcası Salim Güran dosyanın baş şüphelisi. Küçük çocuğun neden öldürüldüğü sorusuna yanıt bulunamadı. Baş şüpheli Salim Güran, küçük Narin’i öldürdüğü suçlamasını kabul etmiyorMuhtar, olay günü Narin’i görmediğini, kaybolduğu günün akşamı, kızından gelen telefonla durumdan haberdar olduğunu ileri sürüyor. Narin’in kaybolmasından sonra Whatsapp yazışmalarını silen amca Salim Güran, Narin’in babası Arif’in ahırında 380 merminin yakalanması üzerine bunu yaptığını savunuyor.Narin’in DNA örnekleri Salim Güran'ın aracındaki DNA örnekleriyle uyuştu. Muhtar, bunun için de aracına aileden herkesin bindiğini söyleyerek kendini savunuyor.Amcasından önce, Narin’in abisi E.G de, kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak izlerin Narin’e ait olup olmadığını tespit edilemeyince serbest bırakıldı.E.G Narin'in cesedinin bulunduğu gün şüpheli olarak gözaltına alınanlar arasında.Pazar günü gözaltına alınanlardan köyün imamı serbest bırakılırken, jandarmada sorguları devam eden diğer şüpheliler için ek gözaltı süresi istendi.   Şüphelilerin Diyarbakır Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran ayrıca muhtarlık görevinden uzaklaştırıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 269 kişinin ifadesine başvurulduğunu, bunların 26'sının şüpheli, 241'inin ise tanık olarak ifade verdiğini kaydetti. Yılmaz Tunç, "Şüpheliler yarın (Perşembe) adliyeye çıkarılacak" dedi.

Anne ve ağabey tutuklandı

22 şüpheli Perşembe sabahı adliyeye sevkedildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların kimlikleri netleşti.22 şüpheli arasında Narin’in babası Arif Güran, annesi Yüksel Güran, daha önce kolundaki ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp bırakılan 18 yaşındaki ağabey E.G. de bulunuyor. Gözaltında amcalar Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G. de var. Narin’in amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23) ile amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19) de gözaltında bulunan isimler arasında yer alıyor.Narin’in kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş. de adliyeye sevk edildi.22 kişi arasında Salim Güran’ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23)’nin de olduğu öğrenildi.

22 şüpheliden 9'u tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken; 3'ü adli kontrolle 13 kişi serbest bırakıldı.

Ntv'nin haberine göre Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'a "kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklama istendi. Habere göre serbest kalanlar arasında baba Arif Güran da var. 

Cuma sabaha karşı Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek", diğer 5 şüpheli ise "Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce tutuklanan amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar ile birlikte 10 kişi tutuklanmış oldu. 

İHA - HABER MERKEZİ 

Haftanın Öne Çıkanları

Narin Güran cinayetinde katil zanlısı amcanın yalanı böyle ortaya çıktı! Yeni gizli tanık konuştu

2024-09-12 13:28 - GENEL

Narin'in abisi Baran Güran feryat etti! İfadeleri yürek burktu

2024-09-11 15:12 - GÜNDEM

Nevşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma

2024-09-11 19:51 - GENEL

Deprem korkuttu

2024-09-07 09:24 - YEREL

Van'da deprem oldu! Birçok yerde hissedildi

2024-09-11 16:45 - GENEL

AK Partili Galip Ensarioğlu siyaseti bırakmaya hazırlanıyor!

2024-09-11 17:39 - GÜNDEM

Başkasına ait kimliği kullandığı tespit edildi

2024-09-06 10:53 - ASAYİŞ

Milli Hızlı Tren’de ilk test 2025’te

2024-09-06 13:04 - GÜNDEM

Peşpeşe sallandık

2024-09-07 09:39 - YEREL

TOKİ çekilişi ne zaman yapılacak?

2024-09-06 12:23 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TOKİ konutlarında yüzde 25 indirim kampanyasından 22 bin 187 kişi yararlandı

12:08 - GENEL

Terörist Fetullah Gülen’in "cenazesi kaçırılabilir" kavgası başladı

11:22 - GENEL

Türkiye’nin nazar boncuğunda hazan güzelliği

11:17 - GENEL

HÜRJET, ses hızı üzerinde ilk kez gerçekleştireceği uçuş için havalandı

10:51 - GENEL

Çanakkale’de orman yangını

16:27 - GENEL

Günün Manşetleri

Başsavcı Öztürk’ten KBC’ye ziyaret

16:10 - YEREL

Kilis'te 65 bin 561 araç var

15:54 - YEREL

Kilis Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nı konserle taçlandıracak

15:50 - YEREL

Zabıtadan kantin denetimi

15:48 - YEREL

İmam-Hatipler Haftası kutlandı

15:45 - EĞİTİM