?>

Kuşadalı turizmcilerin Rus turist sevinci

Kuşadası’nda rus turist sevinci

EKONOMİ - 3 yıl önce

Rusya‘nın pandemi önlemleri kapsamında Türkiye’ye getirdiği uçuş kısıtlamasını yaklaşık 2 ay sonra kaldırdı. Karar, Aydın Kuşadası ilçesindeki turizmciler arasında sevinçle karşılandı. Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, “Tur operatörlerinden aldığımız bilgilere göre bugünden itibaren Rusların diğer ülkelere yaptıkları rezervasyonları iptal edip, Türkiye’ye yönelmeye başladıklarını görüyoruz” dedi.

Korona virüs nedeniyle zor günler geçiren turizmcilere Rusya’dan bekledikleri müjdeli haber geldi. Rusya, Türkiye’ye olan uçuşlara 15 Nisan tarihinden itibaren koyduğu kısıtlamayı kaldırdığını açıkladı. Türkiye için kaynak pazarların başında gelen Rusya’dan bugün itibariyle ilk Rus turistler gelmeye başladı. Karar, her yıl yüz binlerce yabancı turisti ağırlayan Kuşadası’ndaki turizmcileri de çok mutlu etti. "Rezervasyonlar Türkiye’ye yönelmeye başladı"

Uzun süredir Rusya’nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasını beklediklerini belirten Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, “Ülke olarak ilk Rus misafirlerimizi Antalya’da ağırlamaya başladık. Tur operatörlerinden aldığımız bilgilere göre bugünden itibaren Rusların diğer ülkelere yaptıkları rezervasyonları iptal edip, Türkiye’ye yönelmeye başladıklarını görüyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye’de ne kadar kaliteli bir turizm hizmeti sunulduğunu da kanıtlıyor. Rusya’dan Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye’ye gelemeyen ziyaretçilerin Temmuz ve Ağustos ayında seyahat trafiğini yoğunlaştıracağını düşünüyorum. Bu karar sadece Antalya’yı değil, Dalaman, Bodrum ve Kuşadası’nı da olumlu etkileyecektir” dedi.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, “Bizim için güzel bir haber, turizm sezonu etkileyecek, biliyorsunuz Türkiye’ye çok önemli 2 pazar var. Bunlardan biri Rusya, biri de Almanya. Rusya’nın açılması demek, Antalya bölgesi özellikle, Antalya bölgesinden başlayarak Dalaman, Bodrum, ve bizim bölgemiz için ciddi bir şekilde hareketlenmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla bizim için son derece olumlu gelişme. Zaten ciddide bir talep var. Bugün sabah Antalya’ya 40 uçak indiği duyumunu aldım. Dolayısı ile ciddi bir talep oluşuyor. Son dakika satışlarda bile uçakları doldurabilmesi, Rusların ciddi bir şekilde talep ettiği anlamına geliyor” diye konuştu. “Gurbetçiler aşı için Türkiye’yi tercih ediyor"

KODER Yönetim kurulu üyesi Serdar Köroğlu, “Rusya’nın uçuşları başlatması turizm için çok güzel bir hareket. Antalya Ruslarla beslenen bir yer. Özellikle bize Ege bölgesine çok fazla gelmiyorlar ama Antalya’ya gelmesi, oraların dolması, oraya gidecek Avrupalıların da buraya gelecek olması anlamına gelir. Avrupalılara fazla indirim yapmazlar ve bizde satışlarda daha rahat ederiz. Aynı zamanda Ruslarında gelmesi diğer ülkelerinde gelmesinin önünü açar, daha cazip hale gelir” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

KİLİS’İN ÇEYİZ PAKETÇİSİ BOZDOĞANDA KAMPANYALAR DEVAM EDİYOR

2021-06-18 13:59 - EKONOMİ

PROF.DR. İSMAİL GÜL'ÜN MUTLU GÜNÜ

2021-06-21 15:20 - YAŞAM

MESLEKTAŞIMIZ İBRAHİM ÖZCAN UFAK BİR CERRAHİ OPERASYON GEÇİRDİ

2021-06-16 11:05 - SAĞLIK

ZAFER BİLİK'İN OĞLU MUHTEŞEM BİR DÜĞÜNLE DÜNYAEVİNE GİRDİ

2021-06-19 20:25 - YAŞAM

VIP Hava Ulaşım artık bir tık uzağınızda

2021-06-22 10:42 - TEKNOLOJİ

ACARSAN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELİM ACAR'IN ACI GÜNÜ

2021-06-16 10:18 - EKONOMİ

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum’da kamera karşısına geçti

2021-06-22 13:16 - MAGAZİN

"DECATHLON" SANKO PARK'TA AÇILDI

2021-06-16 11:48 - EKONOMİ

SON DAKİKA! SON DAKİKA! KİLİS METEOROLOJİ MÜDÜRÜ MUSTAFA KURT'UN TAYİNİ ÇIKTI!

2021-06-19 21:17 - YEREL

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ SUNUMU DEĞERLENDİRİLMEYE ALINDI

2021-06-17 15:19 - EĞİTİM

İlgili Haberler

KİTSO Başkanı Celkanlı: ‘’Yerel Üreticiler ile büyük alıcıları bir araya getiriyoruz’’

14:22 - EKONOMİ

Gram altın 3 bin lirayı aştı

10:50 - EKONOMİ

Kahramanmaraş’ta şeker pancarı hasadı başladı

13:39 - EKONOMİ

Dijital platform şirketlerine 24 milyon 192 bin lira idari para cezası

10:31 - EKONOMİ

2. el otomobil piyasasında 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlarda hareketlilik

21:43 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

AK Parti Kilis Milletvekili Dal: ‘’Eğitim Kampüsü yapım işi başlıyor’’

14:32 - POLİTİKA

Zeytin bahçelerine jandarma koruması

14:29 - YEREL

KİTSO Başkanı Celkanlı: ‘’Yerel Üreticiler ile büyük alıcıları bir araya getiriyoruz’’

14:22 - EKONOMİ

MHP'de görev dağılımı sonrası ilk yönetim kurulu toplantısı

14:08 - POLİTİKA

Depremde ağır hasar alan bina yıkılmaya başlandı

14:05 - YEREL