?>

GTB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

EKONOMİ - 2 yıl önce

GTB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda, haziran ayı faaliyetleri değerlendirilerek, tarım, ekonomi, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Meclis toplantısının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla meclis üyelerinin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Bayramların inanç, tarih ve medeniyet ekseninde milletleri birbirine gönül köprüleriyle bağlayan, yardımlaşma ve dayanışma bağlarını güçlendiren müstesna günler olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, “Yakın bir tarihte idrak edeceğimiz Kurban Bayramının insanlık aleminin yer yüzünde yaşadığı tüm sorunların ve sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

TMO ALIM FİYATLARI

Türkiye’de mayıs ayında başlayan hasat sezonunun iklimsel nedenlerle 2-3 haftalık bir sapma gösterdiğini ve bu nedenle hububat hasadının bazı bölgelerde devam ettiğini aktaran Tiryakioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle hasat mevsiminin tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi bu seneki hububat alım fiyatlarını haziran ayı başlarında açıklamıştı. TMO aldığı yeni bir kararla alım fiyatlarını yeniden yukarı yönlü şekilde revize etti. Sahada pro-aktif bir yaklaşım gösteren TMO buğday alım fiyatını 400 TL, arpa alım fiyatını ise 200 TL artırdı. Hububat Alım primlerinin de temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verdi. Bu karar üretici için sevindirici olduğu gibi TMO stoklarının oluşması içinde yararlı oldu” dedi.

Tarım ve gıdanın öneminin gerek pandemi gerekse de tarımsal güç merkezi olarak kabul edilen Rusya -Ukrayna arasındaki savaşta çok daha iyi kavrandığını aktaran Tiryakioğlu, küresel manada tedarik zincirlerinde bozulmalara neden olan bu vakalar silsilesinin dünyanın tarım ve gıdaya olan bakış açısını tamamen değiştirdiğini söyledi. 

Tarımsal üretimin devletler için bir nevi üstü açık sanayi olduğunu belirten Tiryakioğlu, üstü açık bu sanayide sürdürülebilirliğin sağlanması ve daha iyi noktalara taşınması için girdi bazında artan maliyetlerin desteklerle karşılanması gerektiğini ifade etti.

TAHIL KORİDORUNUN AÇILMASI

Türkiye’nin Rusya’nın tahıl koridorunu açmak için yaptığı diplomatik girişimlerin çok değerli olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, bu girişimlerin en kısa sürede meyvelerini vermesini beklediklerini ve koridorun açılması durumunda Ukrayna'daki tahıl stoklarının küresel pazarlara kısa sürede ulaşmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.

ANTEP FISTIĞINA TARIMSAL DESTEK TALEBİ

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da toplantıdaki konuşmasına meclis üyelerinin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Borsanın haziran ayı faaliyetleri ve inşaat çalışması devam eden Antep Fıstığı Pilot İşletme Tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Akıncı, konuşmasında ayrıca haziran ayı içerisinde Gaziantep’te istişare toplantılarına katıldığı Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye sunulan üye talep raporları hakkında bilgi verdi.

Farklı meslek komitelerinden gelen talep ve önerilerin yanı sıra Antep Fıstığına tarımsal destek sağlanması hususundaki raporları her iki bakana da sunduklarını kaydeden Akıncı, “Uzun zamandır kültürel ürünümüz Antep fıstığına tarımsal destek verilmesi yönündeki taleplerimizi gerek bakanlıklar gerekse de farklı platformlarda yazılı ve sözlü olarak sürekli gündeme getiriyorduk. Tüm üreticilerimiz adına yaptığımız bu girişimlerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika! Kilis OSB’nin yeni Başkanı Mehmet Algın

2022-06-30 16:44 - YEREL

Malezya Başbakanı’nın oğlu Türkiye'de çekilen filmde başrol oynuyor

2022-06-27 17:41 - MAGAZİN

İHA sesini duyurdu, Bangladeşli kadın kaçırılan kızına kavuştu

2022-06-28 17:33 - DÜNYA

BAŞKAN ŞAHİN DÜNYA ŞEHİRLER FORUMU’NDA KONUŞTU

2022-06-30 12:30 - DÜNYA

TDP Genel Başkanı Sarıgül Beyoğlu Çikolata Fabrikasını Gezdi

2022-06-26 15:33 - POLİTİKA

Tayini çıkan savcı ile hakimlere veda yemeği

2022-06-25 13:09 - GÜNDEM

Tayini çıkan Savcılardan Vali Soytürk’e veda ziyareti

2022-06-28 17:30 - GENEL

Gaziantep FK hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyor

2022-06-28 17:23 - SPOR

Alfa Romeo Tonale Gaziantep’te Tanıtıldı

2022-06-30 10:51 - TEKNOLOJİ

“BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KIBRISLI KARDEŞLERİMİZLE GİDECEK ÇOK YOLUMUZ OLDUĞUNU BİLİYORUM”

2022-06-24 17:17 - GENEL

İlgili Haberler

Gram altın 3 bin lirayı aştı

10:50 - EKONOMİ

Kahramanmaraş’ta şeker pancarı hasadı başladı

13:39 - EKONOMİ

Dijital platform şirketlerine 24 milyon 192 bin lira idari para cezası

10:31 - EKONOMİ

2. el otomobil piyasasında 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlarda hareketlilik

21:43 - EKONOMİ

Kilis'te Eylül ayında kaç konut satıldı?

15:41 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Kilis’te Yunus polislerinden huzur denetimi

09:20 - YEREL

Bebek ölümlerini araştırmak üzere komisyon kuruldu

09:18 - GÜNDEM

Başsavcı Öztürk’ten KBC’ye ziyaret

16:10 - YEREL

Kilis'te 65 bin 561 araç var

15:54 - YEREL

Kilis Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nı konserle taçlandıracak

15:50 - YEREL